Πατάτες γεμιστές με κιμά και τυριά

Πατάτες γεμιστές με κιμά και τυριά

Περίσεψε λίγος κιμάς από την Μπολονέζ, φτιάξε ένα βολικό και γρήγορο φαγάκι για βραδινό!

Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες με το φλούδι
  • 1 φλιτζάνι κιμά για μακαρόνια που έχει περισσέψει
  • ¾ φλιτζανιού ανάμικτη γραβιέρα και τυρί τύπου gouda τριμμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγουν τα χώματα. Τις στραγγίζουμε, τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το μαχαίρι και τις βάζουμε στα μικροκύματα, στην ανώτερη θερμοκρασία για 12 λεπτά. 

Τις βγάζουμε, βυθίζουμε σε διάφορα σημεία ένα πιρούνι για να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένες και αν χρειαστεί τις ξαναβάζουμε στα μικροκύματα μέχρι να μαλακώσουν. Κάνουμε στην κάθε πατάτα ένα σταυρό με το μαχαίρι, κόβοντας βαθιά, αλλά όχι πέρα για πέρα.

Με αυτόν τον τρόπο η πατάτα ανοίγει ελαφρώς, βγάζουμε λίγη από την ψίχα της και δημιουργείται χώρος για να προσθέσουμε τη γέμιση αφού την έχουμε ανακατέψει με τα τρίμματα της πατάτας.

Ρίχνουμε στην πατάτα ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και από πάνω προσθέτουμε την γέμιση και τα τυριά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Πηγή: neadiatrofis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο