Bucatini με λουκάνικα και κρασί

Bucatini με λουκάνικα και κρασί

Υλικά

  • 400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι κόκκινο Tabasco® (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφαιρείτε το έντερο από τα λουκάνικα και τα κομματιάζετε. Ζεσταίνετε το λάδι με τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα λουκάνικα για 3’-4’. Προσθέτετε τα πράσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τα ντοματάκια και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζετε για 30’, ανακατεύοντας το μείγμα συχνά. Αποσύρετε και προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το Tabasco® (προαιρετικά) και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.

Στο μεταξύ βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα των λουκάνικων και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο