Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με μελιτζάνες & κασέρι

Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με μελιτζάνες & κασέρι

Υλικά

  • Μελιτζάνα 1 κομμένη σε ροδέλες
  • Ντομάτες 2 κομμένες σε ροδέλες
  • Κασσέρι 100 γρ τριμμένο
  • Μπέικον 10 φέτες σε κομμάτια
  • Αυγά 5 χτυπημένα
  • Γάλα 2 κουταλιές σούπας
  • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι - πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Πλένουμε την μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στην συνέχεια στραγγίζουμε τις ροδέλες καλά και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι που βάλαμε το ηλιέλαιο να κάψει.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και ψήνουμε ελαφρώς τις ροδέλες ντομάτας για λίγο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ,το γάλα,αλάτι και πιπέρι.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι  με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στον πάτο τις ροδέλες μελιτζάνας, από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το μπέικον σε κομμάτια. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και από πάνω τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ίσα να πιάσει μια απαλή κρούστα (ανάλογα με τον φούρνο μας).

Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο