Πεντανόστιμες ’’μπιφτεκάρες΄΄

Πεντανόστιμες ’’μπιφτεκάρες΄΄

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 
  • ¼  κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα 
  • 3-4  κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

για 6-7 μεγάλα μπιφτέκια

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού στο μούλτι χωρίς να τις βρέξουμε και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. 

Βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και ζυμώνουμε αρκετά και αφήνουμε σκεπασμένα με μια μεμβράνη λίγη ώρα πριν τα πλάσουμε. 

Πλάθουμε βουτώντας λίγο τα χέρια μας σε λάδι και ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 10-12  λεπτά περίπου. 

Πηγή: fooddaily

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο