Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Μια συνταγή για χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι (ή λεμόνι). Κρασομεζές αλλά και κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πουρέ ή πιλάφι ή πατάτες.

Υλικά 

  • 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός ή σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι (ή λεμόνι)
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
  • Αλάτι – Πιπέρι (αν βάλετε καγιέν παραλείψτε το πιπέρι)

Εκτέλεση 

Σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας  και προσθέτετε δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

Τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 30 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού (ή λεμονιού), αλατι, πιπέρι (πιπέρι καγιέν εναλλακτικά) ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη ή το θυμάρι και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο