Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού και άνιθο

Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού και άνιθο

Υλικά

  • 600 γρ. πατάτες
  • 200 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το τυρί και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ, προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο