Καλαμάρια γεμιστά με τυριά

Καλαμάρια γεμιστά με τυριά

Υλικά

  • 4 καλαμάρια μεγάλα
  • 4 κομμάτια φέτα σε μέγεθος σπιρτόκουτου
  • 1/2 φλ.τσ. κεφαλοτύρι
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 ντομάτα 
  • Υλικά για το dressing
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και το κοκκαλάκι. Αν θέλουμε αφαιρούμε την εξωτερική ροζ μεμβράνη. 

Σε ένα μπωλ λιώνουμε τη φέτα και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι μαζί με την πιπεριά και την ντομάτα κομμένα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια, όχι ως πάνω για να μη χυθεί η γέμιση. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα για να κλείσουν.

Βάζουμε τη γκριλιέρα να κάψει καλά και ψήνουμε τα καλαμάρια για μόλις δύο λεπτά από την κάθε πλευρά. 

Όσο ψήνονται τα καλαμάρια, χτυπήστε καλά τα υλικά για το dressing να ομογενοποιηθούν.

Μην ψήσετε τα καλαμάρια περισσότερο γιατί "σφίγγουν" και γίνονται σαν λάστιχο. Αν νομίζετε ότι τα καλαμάρια σας είναι πολύ μεγάλα και θέλουν λίγο ψήσιμο ακόμη απλά αποσύρετε τη γκριλιέρα από τη φωτιά και αφήστε τα για μισό λεπτό ακόμα μέσα σε αυτή. Η ζέστη που βγάζει θα τα ψήσει λίγο παραπάνω.

Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας με το dressing και συνοδέψτε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί.

Πηγή: yummy-mummy

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο