Σπιτίσιο χταποδάκι μαρινάτο για το ούζο σου!

Σπιτίσιο χταποδάκι μαρινάτο για το ούζο σου!

Εύκολη συνταγή για μαριναρισμένο χταπόδι με ξύδι και αρωματικά. Νόστιμος ουζομεζές, για την Καθαρά Δευτέρα, την νηστεία και τα καλοκαιρινά βραδάκια. 

Υλικά 

  • Φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι: 1,5 κιλό περίπου 
  • Ξύδι από κρασί: 1/4 κούπας 
  • Δάφνη: 1 φύλλο 
  • Μπαχάρι: 3 - 4 κόκκοι 
  • Πιπέρι: 4 - 5 κόκκοι 
  • Υλικά για τη μαρινάδα: 
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο: 1/2 - 1 κούπα 
  • Χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι: 1 κουταλάκι 
  • Χοντροσπασμένο κόλιαντρο: 1 κουταλάκι 
  • Αποξηραμένο τσίλι: 1 - 2 κομμένα στη μέση 
  • Δάφνη: 1 φύλλο 
  • Θυμάρι: 1/2 κουταλάκι 
  • Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι 
  • Ξύδι από κρασί: 1 κούπα 

Εκτέλεση

Βάζετε το χταπόδι (καθαρισμένο) σε κατσαρόλα, μαζί με το ξύδι, το πιπέρι, το μπαχάρι και τη δάφνη και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει (προσοχή να μην παραβράσει). 

Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει κάπως, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε μπολ. 
Σε τηγάνι, βάζετε τα τσίλι, το χοντροσπασμένο πιπέρι και το κόλιαντρο και το βάζετε στη φωτιά, να αφήσουν τα αρώματά τους. Σβήνετε με το ξύδι και αφήνετε να βράσει 2 - 3 λεπτά. 

Αδειάζετε το ξύδι με τα αρωματικά στο χταπόδι, προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με λάδι και φυλάτε στο ψυγείο. Μετά από 24 ώρες είναι έτοιμο. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο