Μιρμιτζέλι Υλικά

*1 παξιμάδι κρίθινο

*1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη

*1 αγγουράκι σε κομματάκια

*1 μελιτζάνα ψημένη, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

*100 γρ. κοπανιστή

*4 φιλετάκια αντζούγιας

*ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βρέχουμε το παξιμάδι με νερό για να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με την ντομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα. Τοποθετούμε επάνω την κοπανιστή σε μικρά κομματάκια και τα φιλετάκια αντζούγιας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.


πηγή: Έθνος