Σπαγετάδα με πέστο και καρότο

Σπαγετάδα με πέστο και καρότο

Υλικά

  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο (τριμμένο)
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 3 καρότα κομμένα στα 2
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

 Εκτέλεση

Για τη σάλτσα πέστο
Σε ένα κατσαρολακι βράζουμε τα καρότα για 15 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε. Κρατάμε λίγο νερό από τα σπαγγέτι. 

Στη ζεστή κατσαρόλα από τα σπαγγέτι βάζουμε την πέστο, 3-4 κ.της σούπας από το νερό που κρατήσαμε, τα καρότα, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε μέσα τα καυτά σπαγέτι, ανακατεύουμε για σκάρτο ένα λεπτό να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως. 

 
 

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο