Τυρένιες αρωματικές πατατούλες με κρουτόν παρμεζάνας

Τυρένιες αρωματικές πατατούλες με κρουτόν παρμεζάνας

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες µικρές ολόκληρες
  • 1 µικρό µατσάκι βασιλικός ψιλοκοµµένος
  • 1 µικρό µατσάκι µαϊντανός ψιλοκοµµένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωµένες
  • 25 γρ. παρµεζάνα τριµµένη
  • 6 κοuτ. ελαιόλαδο
  • Φλούδες παρµεζάνας για το σερβίρισµα

Κρουτόν παρμεζάνας

  • 50 γρ. λεπτοκομμένα κρουτόν ψωµιού
  • 50 γρ. παρµεζάνα τριµµένη
  • 1 κοuτ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε µεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισµένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 12-15 λεπτά, να µαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα αρωµατικά, το σκόρδο, την παρµεζάνα, το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές νερό σε µπλέντερ και χτυπάμε, να γίνουν απαλό µίγµα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα µε τις πατάτες όσο ακόµα είναι ζεστές. 

τα τρίµµατα παρµεζάνας 

Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθµούς. Ανακατεύουμε τα τρίµµατα ψωµιού µε την παρµεζάνα και τα σκορπάμε επάνω σε χαρτί ψησίµατος. Περιχύνουμε µε το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 5-10 λεπτά, ώστε να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά ανάλογα με το γούστο μας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες µε τα τρίµµατα, σκεπάζουμε µε τις φλούδες παρµεζάνας και σερβίρουμε.

Πηγή: mxaem6ayai

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο