Σοκολατάκια με καρύδι και μανταρίνι
Υλικά

-    4 μεγάλα μανταρίνια
-    1/2 ποτήρι νερού (150 ml) χυμός φρέσκου μανταρινιού
-    3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-    1 κ.σ. γεμάτη κακάο άγλυκο
-    3 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά
-    150 γραμμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (αλεσμένη αλλά όχι σε μορφή σκόνης)
-    1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
-    400 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τα μανταρίνια, αφαιρούμε τις φλούδες. Τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν. Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα από την κατσαρόλα, περίπου 10΄. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο. Τ' ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά, να ζυμωθούν τα υλικά. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πλάθουμε μπαστουνάκι. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλα στο κονιάκ. Τ' αραδιάζουμε σε σχάρα ή λαδόκολλα. Τ' αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βουτάμε τα καρυδένια μπαστουνάκια σε λιωμένη σοκολάτα. Τ' αφήνουμε σε λαδόκολλα, να στεγνώσει η σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε δίσκο όλα μαζί ή τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.