Γαρίδες τηγανισμένες σε χυλό παρμεζάνας

Γαρίδες τηγανισμένες σε χυλό παρμεζάνας

Υλικά

  • 25 γαρίδες μεγάλες
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 100ml μπύρας
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα σαν κλωστές(αν θες)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το αντεράκι αφήνοντας την ουρά.

Χτυπάμε το αυγό με μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι και την τριμμένη παρμεζάνα (αν θέλουμε)  ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη μπύρα (η  ποσότητα της μπύρας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος του αλευριού) μέχρι να έχουμε ένα πιο λείο παχύ χυλό.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ένα-δύο δάχτυλα ηλιέλαιο να κάψει, βουτάμε τις γαρίδες στο χυλό  και τις τηγανίζουμε..

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε  πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Εάν δεν βάλουμε τυρί τις ραντίζουμε με λεμόνι και τις σερβίρουμε ζεστές.
 

Πηγή: topsyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο