Υλικά

  • 1,5 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 30 γρ. νωπή μαγιά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αντί αυτού 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
  • λίγο αλάτι
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500 γρ. νομίζω, το πολύ)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση

Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Σε μια λεκανίτσα βάζω το μισό λάδι, αλάτι και αλεύρι και ζυμώνω.

Απλώνω σε λαδωμένο ταψί και την αφήνω να «ανέβει″ (περίπου μισή ώρα). Βάζω από πάνω το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνω για περίπου μισή ώρα στους 190-200.