Τυρόπιτα στριφτή με γιαούρτι και φύλλο κρούστας

Τυρόπιτα στριφτή με γιαούρτι και φύλλο κρούστας

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις τυρόπιτα στριφτή με γιαούρτι και φύλλο κρούστας της τεμπέλας, μια παραδοσιακή πίτα που αρέσει σε όλους και πάντα εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι. Γίνεται χωρίς μεγάλη δυσκολία και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Σέρβιρέ το σαν συνοδευτικό σε ένα γεύμα ή το απόγευμα σαν σνακ. 

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • Μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά με το γιαούρτικαι τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι

Αλείφουμε με πινέλο και βούτυρο ένα φύλλο. Βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγουμε σε ρολό

Τυλίγουμε το ρολό σαν σαλιγκάρι (σε μικρό μέγεθος) και το βάζουμε στο κέντρο ενός βουτυρωμένου ταψιού

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κάνοντάς τα όλο και πιο μεγάλα και τοποθετώντας τα γύρω από το πρώτο κεντρικό φύλλο

Πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο όλα τα φύλλα. Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Η τυρόπιτα στριφτή με γιαούρτι και φύλλο κρούστας της τεμπέλας είναι έτοιμη

Tips

Μπορείς να γαρνίρεις το φύλλο με σουσάμι!

Εννοείται ότι μπορείς να φτιάξεις την ίδια συνταγή χωρίς να την κάνεις στριφτή αλλά να αφήσεις όπως συνήθως τα φύλλα το ένα κάτω από το άλλο!

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο