Ξυπόλιτη κολοκυθόπιτα

Ξυπόλιτη κολοκυθόπιτα

 

Μια πίτα που δεν χρειάζεται φύλλο γι’ αυτό και θα την φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα για να τη σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο ή σαν ελαφρύ μεσημεριανό μαζί με μια ντοματοσαλάτα. Τα ταπεράκια της ταιριάζουν πολύ γι’ αυτό πάρτε μαζί σας και δυο κομμάτια στο γραφείο.

Υλικά

  • 6 κολοκυθάκια µέτρια, σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 4-5 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκοµµένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσµο ψιλοκοµµένο
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό µε 2% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριµµένη
  • 1 φλιτζάνι φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε το µισό ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, τα κρεµµυδάκια και τα κολοκυθάκια. Αλατίζετε και σοτάρετε τα λαχανικά µέχρι να µαλακώσουν. Τραβάτε τότε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο και το δυόσµο και ανακατεύετε.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα σε ένα µπολ χτυπάτε µε σύρµα τα αβγά µε το γάλα, το γιαούρτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε µέχρι να ενσωµατωθεί. Ανακατεύετε στο µίγµα τα σοταρισµένα λαχανικά και την τριµµένη γραβιέρα και αλατοπιπερώνετε.

Αδειάζετε το µίγµα σε λαδωµένο πυρίµαχο σκεύος ή σε ταψάκι στρωµένο µε λαδόκολλα. Μοιράζετε από πάνω τα κυβάκια της φέτας και ψήνετε την πίτα στον προθερµασµένο φούρνο περίπου για 40 λεπτά, µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει η πίτα την κόβετε σε κοµµάτια και τη σερβίρετε ή τη µεταφέρετε σε πλαστικό σκεύος αποθήκευσης και µεταφοράς. Από την Ιωάννα Σταμούλου.

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο