Μύδια με μπέικον και blue cheece....’’Η’’ γεύση...

Μύδια με μπέικον και blue cheece....’’Η’’ γεύση...

Τα μύδια είναι  αγαπημένα οστρακοειδή. Είναι πολύ ζουμερά, μαλακά όσο πρέπει και έχουν μία ντελικάτη και ανάλαφρη θαλασσινή γεύση σαν αεράκι. Δεν χρειάζονται πολύ χρόνο μαγειρέματος, ούτε πολλά υλικά.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε με τον πιο απλό τρόπο (αχνιστά) μέχρι με ριζότο και μακαρόνια. Εδώ τα μαγειρεύουμε με μπέικον, μπλε τυρί και σπανάκι. Το κρέας δεν παρεμβάλει στο θαλασσινό στυλ του πιάτου αφού είναι σε μικρή ποσότητα. Το μπλε τυρί λιωμένο μέσα στο ζουμί δίνει απίστευτη γεύση.

Μύδια με μπέικον και μπλε τυρί. Νοστιμότατα…

Υλικά

  • 600γρ. μύδια με το κέλυφος
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον
  • 1/3 φλιτζανιού κρεμμύδια, λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζανιού μπλε τυρί
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί, κατά προτίμηση ένα ξηρό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού σπανάκι
  • θαλασσινό αλάτι, ανάλογα με τις ανάγκες
  • μαύρο πιπέρι, όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Πρώτα ελέγχουμε όλα τα μύδια. Αν είναι ραγισμένα τα πετάμε. Αν είναι ελαφρώς ανοιχτά, τα ζουλάμε. Αν δεν κλείσουν σε λίγα δευτερόλεπτα τα πετάμε. Ένα χαλασμένο μύδι μπορεί να χαλάσει όλη την συνταγή.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε ένα ή δύο λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Όταν τα μύδια αρχίσουν να ανοίγουν, προσθέτουμε το μισό μπλε τυρί, λιώνοντας το μέσα στον ζωμό. Από τη στιγμή που όλα τα μύδια είναι ανοιχτά, ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι.

Αλατοπιπερώνουμε με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Απλώνουμε πάνω από τα μύδια το υπόλοιπο μπλε τυρί και το μπέικον. Σερβίρουμε με ψωμί για να απολαύσουμε τον τέλειο ζωμό.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο