Ελαφρές και νόστιμες πατάτες στον ατμό με κάπαρη και μυρωδικά

Ελαφρές και νόστιμες πατάτες στον ατμό με κάπαρη και μυρωδικά

Μαγειρεμένες στον ατμό είτε στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι ή σχάρα είτε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, αυτό το πιάτο είναι υπέροχο, υγιεινό, νόστιμο και ιδανικό για ένα βιαστικό δείπνο τις ημέρες της εβδομάδας.

Υλικά 

  • 600 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι, δενδρολίβανο και βασιλικό
  • 1 κ.γ. κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τις πατάτες στον ατμό για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίστε τις με μυρωδικά, κάπαρη, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.

Το πιάτο σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πηγή: epithimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο