Θυμαρίσιες κροκέτες πατάτας

Θυμαρίσιες κροκέτες πατάτας

Υλικά

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι Ελαιόλαδο Άλτις
  • ¾ φλιτζάνι ηλιέλαιο Sol 
  • φύλλα δυόσμου για σερβίρισμα
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, με τη φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως μόλις τις βγάλουμε από τη φωτιά.

Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τις ανακατεύουμε καλά με λίγο μοσχοκάρυδο που ταιριάζει άψογα με τη γεύση της πατάτας. Προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά (φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι) και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 2 αυγά. Αν δούμε ότι το μίγμα μας δεν είναι αρκετά πηχτό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι

Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ¼ φλιτζανιού Ελαιόλαδο Άλτις και ¾ φλιτζανιού ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Προσέχουμε να μην τα τρυπήσουμε με το πιρούνι γιατί θα διαλυθούν. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Το τηγάνισμα, μας θέλει «από πάνω». Οι πατατοκεφτέδες «αρπάζουν» εύκολα και πρέπει να είμαστε εκεί, να τους γυρίσουμε και να τους βγάλουμε μόλις πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου

Πηγή: altis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο