Πατάτες ογκρατέν με γιαούρτι

Πατάτες ογκρατέν με γιαούρτι

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 φλιτζάνια μπεσαμέλ, έτοιμη ή σπιτική
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό 5΄-8΄ και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύετε τα 2/3 από το τυρί με το μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή με τη βασική συνταγή μας που θα βρείτε πατώντας εδώ. Απλώνετε σε πυρίμαχη, βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα μια στρώση από την μπεσαμέλ, μια στρώση πατάτες. Από πάνω σκορπίζετε μερικά κρεμμύδια και λίγο από το μείγμα του τυριού-μαϊντανού. Επαναλαμβάνετε άλλες μια - δυο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο

Προσθέτετε στην μπεσαμέλ που περίσσεψε τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C, 40'-45΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ελαφριά κρούστα.

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο