Μακαρόνια στον φούρνο με κοτόπουλο

Μακαρόνια στον φούρνο με κοτόπουλο

Τα μακαρόνια στον φούρνο είναι όπως και να το κάνουμε μία σταθερή αξία. Όλες οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών αναμειγνύονται καλύτερα κατά την διάρκεια του ψησίματος. Εδώ κλασσικά, φτιάχνουμε μία πηχτή σάλτσα με βάση την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα βρασμένα μακαρόνια με την σάλτσα και τα ψήνουμε μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο μας.

Προτιμώ για ζυμαρικά τις πέννες ή τα φιογκάκια για τον φούρνο.

Μακαρόνια στον φούρνο με κοτόπουλο. Απολαυστικό…

Υλικά

  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 2/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι sour cream
  • 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί, χυμό μήλου ή χυμό λευκού σταφυλιού
  • 1 -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 230γρ. μαγειρεμένα μακαρόνια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • έξτρα παρμεζάνα
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν το μείγμα πήξει, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, την sour cream, την παρμεζάνα, το κρασί, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει πάλι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά.Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με πάπρικα και έξτρα  παρμεζάνα. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο