Ουζάκι, ζεστό ψωμάκι και ψάρι πλακί! Φτιάξε την εν λόγω συνταγή, κατά προτίμηση με τόνο, και απόλαυσε τις υπέροχες γεύσεις του ψαριού που ενώνονται με τα μυρωδικά….

Υλικά

  • 1 ½  κιλό τόνο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • ½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον τόνο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τον τοποθετούμε σε ένα ευρύχωρο ταψί.  Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ρίχνουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.  Μόλις ψηθεί η σάλτσα, περιχύνουμε με αυτή το τόνο και τον βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ψηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό!