Ομέλετα με ’’τσαχπινιά’’ τόνου

Ομέλετα με ’’τσαχπινιά’’ τόνου

Υλικά

  • 250 γρ. τόνο κονσέρβας (σε νερό)
  • 1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 8 αβγά
  • 8 κ.σ. παγωμένο νερό
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μεγάλη ντομάτα 
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • Μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε, ξεσποριάζουμε σχολαστικά και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να εξαφανιστούν οι κόμποι. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμμένο στο νερό αλεύρι, τις ντομάτες, τον τόνο και τη ρίγανη. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. 

Σωτάρουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και τηγανίζουμε την ομελέτα -πάντα σε μέτρια φωτιά- σηκώνοντας τις άκρες και γέρνοντας το τηγάνι, να κυλήσει το ρευστό μείγμα από κάτω και να ψηθεί.

Μετά από 7 -8 λεπτά, γλυστράμε προσεκτικά την ομελέτα σε μεγάλη ρηχή πιατέλα και την ξαναρίχνουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά από κάτω για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο (άλλα 5 -7 λεπτά). 

Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα, που φτιάχνουμε ανακατεύοντας μαγιονέζα με μουστάρδα, ή μαγιονέζα και κέτσαπ ή κέτσαπ και μουστάρδα (πολύ νόστιμος συνδυασμός). Α.Τ.

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο