Κοτόπουλο στο τηγάνι με μυρωδικά

Κοτόπουλο στο τηγάνι με μυρωδικά

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 καλές χούφτες φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό, δεντρολίβανο, μαϊντανό και φασκόμηλο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κάππαρη
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση Dijon
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα multi χτυπάμε τα μυρωδικά με την κάππαρη, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε ένα τηγάνι να ‘κάψει’ στη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κόκορα για πέντε λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για άλλα πέντε λεπτά.

Προσθέτουμε το μίγμα των μυρωδικών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Η κουζίνα μας θα μοσχομυρίσει και σε πέντε περίπου λεπτά το φαγητό μας θα είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

Πηγή: lifepositive

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο