Μακαρονάδα με κιμά & μοσταρέλα στο φούρνο

Μακαρονάδα με κιμά & μοσταρέλα στο φούρνο

Τα μακαρόνια αρέσουν σε πολλούς και έχουν πολλά συνοδευτικά. Για τους μακαρονάδες λοιπόν, βρήκαμε συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια με μανιτάρια στο φούρνο από το cookbox.gr!

Υλικά

  • 450 γρ. σπαγγέτι
  • 120 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 10 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 450 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
  • 30 κ.σ. σάλτσα μαρινάρα ( 3 φλ.τσ.)
  • 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. ρικότα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Στο μεταξύ σωτάρουμε τον κυμά σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε τον κυμά απο το τηγάνι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τον βάζουμε σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν,περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε την μαρινάρα, τον κυμά και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Αλείφουμε με λάδι ένα ορθογώνιο πιρέξ και βάζουμε εκεί τη μισή ποσότητα των σπαγγέτι, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας που φτιάξαμε. Τοποθετούμε τη μισή ρικότα πάνω απο τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη μια φορά.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: athensmagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο