Μεθυσμένο χταπόδι με μέλι!

Μεθυσμένο χταπόδι με μέλι!

Υλικά

  • 1500 γρ. κιλό χταπόδι καθαρισμένο,σε μπουκιές
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/3 κούπας κονιάκ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σούπας μέλι
  • αλάτι-πιπέρι σε κόκκους

για το σερβίρισμα

  • αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε χύτρα το χταπόδι χωρίς καθόλου νερό μαζί με λίγους κόκκους πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σφραγισμένο για 25 λ. Κρατάμε 3/4 κούπας από το ζουμί του και σουρώνουμε το υπόλοιπο.

Βάζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με τη δάφνη και τα μπαχάρια,σε μέτρια φωτιά ,να σωταριστεί. Προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί,το κονιάκ και το μπαλσάμικο.

Ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιεί το υγρό του. Όταν έχει δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε όσο αλάτι θέλουμε.

Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι ,πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο.
 

Πηγή: cookthebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο