Carbonara λίγο αλλιώς

Carbonara λίγο αλλιώς

 Μπορεί να λες οτι θες να φας light πράγματα, σαλάτες, ψαράκια στον ατμό και αλλα τέτοια που δεν θα σε κανουν να ρουφάς την κοιλιά σου κάθε φορά που περνάει ενα γκομενάκι στη παραλία. Αλλά σε ξέρουμε καλύτερα. Ξέρουμε οτι σου χει λείψει μια καρμπονάρα. Έλα μην ντρέπεσαι. Ορίστε. Σου έχουμε βάλει και κολοκυθάκι γιατί του πάει πολύ και εντάξει την κάνει και όσο να ναι εποχιακή.

Υλικά

  • Μισό πακέτο πένες ή τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας 
  • Δύο ολόκληρα αυγά και έναν επιπλέον κρόκο 
  • Μισή χούφτα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ρετζιάνο 
  • Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • Τέσσερα μικρά κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος και στη συνέχεια διαγώνια 
  • Τέσσερις φέτες μπέικον καλής ποιότητας 
  • Ένα σφηνάκι γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και φέρνουμε σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. 

Ζεσταίνουμε σε υψηλή ένταση ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε καλά το μπέικον. Προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα κολοκυθάκια και το θυμάρι. Ανακατεύουμε συχνά και ψήνουμε σε υψηλή ένταση για μερικά λεπτά μέχρι ίσα ίσα να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε. 

Κρατάμε μία κούπα νερό από τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και μεταφέρουμε την κατσαρόλα εκτός εστίας. Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να φοβηθούμε ότι θα φάμε ωμά αυγά, αλλιώς θα καταλήξουμε με καρμπονάρα ομελέτα. Η θερμοκρασία των ζυμαρικών θα ψήσει επαρκώς τα αυγά. 

Περιμένουμε ένα λεπτό να πέσει η θερμοκρασία από τα ζυμαρικά και ύστερα τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μπείκον με το θυμάρι και τα κολοκυθάκια, τα αυγά με την παρμεζάνα και το γάλα και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

Ανακατεύουμε αμέσως και εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο επιπλέον νερό ώστε να έχουμε μία παχύρευστη κρέμα. 

Σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα και μερικές σταγόνες 

από τον Γιώργο Παπαλεοντίου

Πηγή: theeaters

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο