Τραγανή σφολιάτα με λουκάνικο, φέτα και τοματίνια

Τραγανή σφολιάτα με λουκάνικο, φέτα και τοματίνια

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου
  • 200 γραμμάρια λουκάνικο πικάντικο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 16 ντοματίνια
  • λίγη ρόκα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φούρνο και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ώστε να προθερμανθεί.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τα κομμάτια του λουκάνικου μέσα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά φούρνου και απλώνουμε πάνω στο καθένα το φύλλο της σφολιάτας. Κόβουμε το κάθε φύλλο στα τέσσερα και γυρίζουμε τις άκρες του κάθε τετραγώνου λίγο προς τα μέσα ώστε να γίνει σαν τάρτα.Πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι.

Γεμίζουμε με το μείγμα που αποτελείται από το λουκάνικο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα ντοματίνια(αφού τα κόψουμε στη μέση) και τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη εμπορίου, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη σφολιάτας.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο