Ομελετό - πιτσα φουρνιστή

Ομελετό - πιτσα φουρνιστή

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο ή 2 μικρότερα, κομμένα σε ροδέλες.
  • 8 φέτες bacon
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 250 γρ, τυρί Milner ή αντίστοιχο κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ μοτσαρέλα (αυτήν στο σακουλάκι μέσα σε ζουμί)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια. Προσθέτουμε το bacon και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τ’ αφήνουμε 2-3 λεπτά, γυρίζοντας τα συνεχώς. Βουτυρώνουμε κουμπωτή φόρμα με έλασμα. Στρώνουμε στον πάτο τα λουκάνικα. Από πάνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το Milner σε μπαστουνάκια και πάνω από αυτό τη μοτσαρελα σε φέτες. Χτυπάμε σε βαθύ μπωλ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα υλικά στη φόρμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40’. Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει και τοποθετούμε την φόρμα σε πιατέλα. Προσεκτικά ξεφορμάρουμε.

Tips συνταγής:
1.Τα τυριά είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στην ομελέτα. Και κυρίως η φρέσκια μοτσαρέλα η οποία λιώνει όμορφα και «μαστιχωτά».
2. Κάτω από την κουμπωτή φόρμα τοποθετείστε ένα ταψάκι για να αποφύγετε τυχόν διαρροές στην αρχή αν δεν έχει κουμπωθεί σωστά η φόρμα.

Πηγή: auga

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο