Ρολό τυρόπιτα με κασέρι και μπέϊκον

Ρολό τυρόπιτα με κασέρι και μπέϊκον

Κασερόπιτα με μπέϊκον. Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη τυρόπιτα με κασέρι και μπέϊκον για πρωϊνό, κυρίως γεύμα αλλά και δείπνο για όλη την οικογένεια.

Υλικά 

  • 1 φύλλο σφολιάτας 
  • 8 φέτες μπέϊκον
  • 3 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 400 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
  • πιπέρι
  • 1 κρόκος αυγού αραιωμένος με 2 κ.σ. νερό, για άλειμμα
  • βούτυρο ή λάδι για άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά τις λωρίδες του μπέικον, να φύγει το πολύ λίπος. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό χτυπημένο με το γάλα και το κασέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το πιπέρι.

Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε σε μια καθαρή, επίπεδη επιφάνεια. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μίας από τις μεγαλύτερες πλευρές του φύλλου, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό στις άκρες για να μην ξεχειλίσει η γέμιση. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό και το ακουμπάμε στο ταψί, με το σημείο όπου ενώνεται η σφολιάτα προς τα κάτω για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνουμε το ρολό για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο