Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλατοπίπερο
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σ’ ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από το κέλυφος, προσεχτικά.

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στη φριτέζα.

Τοποθετούμε 3 μπωλ, ένα με το αλεύρι, ένα με το χτυπημένο αυγό και ένα με τη φρυγανιά (στην οποία ρίχνουμε το αλατοπίπερο).

Παίρνουμε ένα-ένα αυγό και το περνάμε με αλεύρι, με το χτυπημένο αυγό και τέλος με τη φρυγανιά. Το ξαναπερνάμε στο χτυπημένο αυγό και στη φρυγανιά, για να θωρακιστεί καλύτερα η κρούστα.

Βάζουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Θα μας βοηθήσει κουτάλα ή σύρμα για φριτέζα, για να το ακουμπάμε προσεκτικά στο λάδι.

Όταν αφαιρούμε τα αυγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να “τραβήξει” το πολύ λάδι.