Υλικά

  • 500 γρ έτοιμα φρέσκα νιόκι
  • ή ετοιμάστε τα μόνοι σας από την βασική συνταγή μας
  • 200 γρ κλασσική σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • μισό φλύτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα νιόκι σε νερό που βράζει  και τα αφήνουμε  περίπου 2-3  λεπτά μέχρι να ανέβουν επάνω στο νερό ή όσο γράφει η συσκευασία. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα που έχουμε ήδη βράσει την κόκκινη σάλτσα ντομάτας.

Σερβίρουμε προσεκτικά ριχνοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πεκορίνο Αμφιλοχίας.

Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό.