Υλικά

  • βούτυρο: 100 γρ.
  • μανιτάρια ανάμεικτα: 400 γρ.
  • κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
  • κρέμα γάλακτος: 200 ml
  • λευκό ξηρό κρασί: 100ml
  • σκόρδο: 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
  • μαϊντανό: 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • τυρί κίτρινο: 200 γρ., τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • αυγά: 2 χτυπημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5'. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. 

Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το μείγμα. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά για να πάει η κρέμα παντού. Ψήνετε στους 200° C στο φούρνο 25 λεπτά περίπου.