Υλικά 

  • 350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 150-200 γρ.βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.

Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα. Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.

Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της. Τρώγεται ζεστή.