Υλικά

  • 500γρ. Μακαρόνια
  • 3 φέτες Ψωμί ( κομμένο μπουκίτσες )
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή Πάπρικα Αριδαίας
  • 1 κ.γ. Μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι, πάνω από δυνατή φωτιά, ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και το σκόρδο μέχρι να δώσει το άρωμα του. Προσθέτω το ψωμί, αλατίζω, ανακατεύω και περιμένω μέχρι να πάρει χρώμα.

Πασπαλίζω με την πάπρικα και το μπούκοβο, αφήνω για ένα λεπτό και ρίχνω τα μακαρόνια ( τα οποία έχω βράσει σε αλατισμένο νερό ). Ανακατεύω για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν όλα τα αρώματα και τη γεύση. Του Στ. Ανδρεάδη.