Το καρβέλι της ’’αμαρτίας’’, ψωμί τράβα-τσίμπα

Το καρβέλι της ’’αμαρτίας’’, ψωμί τράβα-τσίμπα

Ιδανικό για την παρέα που μόλις επέστρεψε από την προπόνηση με θηριώδη όρεξη...

Yλικά 

  • 1 μικρό, στρογγυλό καρβέλι ψωμί
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα ή έμενταλ σε φέτες για τοστ, σε μικρότερα κομμάτια
  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1/4  φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, προσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με το τυρί και το ψιλοκομμένο μπέικον.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε με το μείγμα το καρβέλι, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και απέξω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως. Φωτο: Π. Μπελτζινίτης, εκτέλεση -styling: Στ. Μαστοράκος

Πηγή: tovima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο