Μακαρονάδα με σάλτσα γιαουρτιού, βασιλικό και σκόρδο

Μακαρονάδα με σάλτσα γιαουρτιού, βασιλικό και σκόρδο

Ξέμεινα από κρέμα γάλακτος! Έπρεπε να ετοιμάσω φαγητό! Ψάχνοντας στο ψυγείο και στο ντουλάπι για να βρω τι θα μπορούσα να ετοιμάσω, τελικά η συνταγή στέφθηκε από επιτυχία και ταυτόχρονα ανακάλυψα μία εξαιρετική συνταγή στα τυφλά. Για να δούμε, λοιπόν, ποιά είναι η συνταγή.

Υλικά

  • 300 γρ σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβγό, βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο πατημένη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια όπως περιγράφει η συσκευασία αλλά 1-2 λεπτά λιγότερο. Τα σουρώνω κρατώντας όμως το νερό τους.

Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνω το γιαούρτι κι ανακατεύω για να "διαλυθεί". Σε αυτό το σημείο ρίχνω μέσα το αβγό, ολόκληρο κι όχι χτυπημένο, κι ανακατεύω με τον αβγοδάρτη με γρήγορες κινήσεις, για να μην μου ψηθεί.

Μόλις ενοποιηθεί το μίγμα σας προσθέτετε το σκόρδο και το βασιλικό, μπόλικο αλατάκι κι ελάχιστο νεράκι για να αραιώσετε τη σαλτσούλα ώστε να έρθει στην πυκνότητα που εσείς επιθυμείτε. 

Ρίχνετε ξανά μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά σας, ανακατεύετε ώστε να πάει η σαλτσούλα παντού και.. έτοιμα! 
Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα κι απολαμβάνετε ένα σούπερ απολαυστικό πιάτο με πλήρη γεύση. Είναι απόλυτα χορταστικό  φαγητό,οπότε μάλλον θα χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα που θα βάλετε στο πιάτο σας. 

Πηγή: oikaliteressyntagesmou

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο