Χωριάτικα λουκάνικα με πετιμέζι

Χωριάτικα λουκάνικα με πετιμέζι

Ένας εξαιρετικός μεζές για τσιπουράκι ή κρασάκι. Ειδικά τώρα το χειμώνα με λίγο τυράκι και λίγο ψωμάκι από δίπλα είναι ότι πρέπει.

Υλικά

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 σφηνάκι πετιμέζι
  • 1 σφηνάκι ξύδι βαλσαμικό (εγώ χρησιμοποίησα με cranberry)

Εκτέλεση

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι (με καπάκι)  και ρίχνουμε τα λουκάνικα.

Τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγο 2’-3’. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά κι αφήνουμε τα λουκάνικα για άλλα 5’- 6’.

Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το πετιμέζι και το βαλσαμικό ξύδι. Αφήνουμε άλλα 4’-5’ ακόμα με ανοικτό καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά*.

Σερβίρουμε αμέσως.

* είναι μεζές που θέλει λίγο μαγείρεμα, γιαυτό σε θέλει από πάνω για να μην σου στεγνώσουν τα λουκάνικα.

Πηγή: cookandfeel

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο