Λαχταριστές κροκέτες κρεμμυδιού με τυρένια σως

Λαχταριστές κροκέτες κρεμμυδιού με τυρένια σως

Τι κι αν ο καιρός χαλάει σιγά σιγά και το φθινόπωρο είναι πλέον εδώ; Το μεζεδάκι αυτό είναι παντός καιρού και ταιριάζει σε οποιαδήποτε μεζεδοκατάσταση και όχι μόνο φυσικά! Οι τηγανίτες από μόνες τους είναι νοστιμότατες, η σάλτσα τυριού από μόνη της είναι νοστιμότατη και ο συνδυασμός και των δυο είναι εξαιρετικός....

Υλικά

 για 20 περίπου τηγανίτες

  • 2-3 κρεμμύδια (250 γρ περίπου)
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλάκι baking powder 
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • σπορέλαιο (για τηγάνισμα)

για τη σάλτσα τυριού

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 100 γρ τυριά κίτρινα μαλακά (τσένταρ, γκούντα)

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε με λίγο αλάτι σε ένα τρυπητό, τα πιέζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Αφού στραγγίσουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό και το δυόσμο. Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι να γίνει ένα μέτρια παχύρρευστο μείγμα.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τις γυρίζουμε και από την άλλη. Τις βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.

Για τη σάλτσα τυριού ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι, το γάλα με το αλεύρι και το αλάτι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο λιωμένο και τέλος τα τυριά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις ζεστές τηγανίτες.

Πηγή: cookandfeed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο