Ψάρια τηγανιτά στο...φούρνο, και γίνεται και πετυχαίνει!

Ψάρια τηγανιτά στο...φούρνο, και γίνεται και πετυχαίνει!

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο , δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα τηγανητά ψάρια καθώς παίρνει άριστα στη γεύση !!
Μια πολύ απλή , γρήγορη και υγιεινή συνταγή. Δεν έχετε παρά να το ετοιμάσετε και να το δοκιμάσετε!!!

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια (της αρεσκείας σας)
  • λίγο αλάτι (προαιρετικά)
  • αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο)
  • ελαιόλαδο απλό ή αν θες αρωματισμένο με δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα ψάρια, τα αλατίζουμε (προαιρετικά) και τα αλευρώνουμε . Σ’ ένα ταψί φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα  και ελαφρώς την αλείφουμε με λάδι. Βάζουμε τα αλευρωμένα ψάρια στο ταψί.


Έπειτα τα λαδώνουμε με ένα πινέλο



Στη συνέχεια τα φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς σε αντίσταση για 20 λεπτά περίπου χωρίς να τα γυρίσουμε.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το φούρνο και  από το  μέγεθος του ψαριού.

Tip:Το αρωματισμένο ελαιόλαδο με δενδρολίβανο δίνει μια ξεχωριστή νότα στο ψάρι. Έχει έντονη γεύση και άρωμα και ίσως  για κάποιους φανεί υπερβολικό. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε απλό ελαιόλαδο και να προσθέσετε σ’ αυτό λίγες σταγόνες αρωματισμένου.

Πηγή: thegastrin

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο