Γύρος σπιτικός

Γύρος σπιτικός

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό από μαλακό μέρος, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι καλής ποιότητας 
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
  • αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια χοιρινού με την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί το κρέας. 

Βγάζουμε τις φέτες χοιρινού από τη μαρινάδα, τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε μια σχάρα που έχουμε στερεώσει πάνω από ένα ταψί (για να στάζουν τα λίπη). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν. 

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα μαζί με ψημένες πιτούλες, ροδέλες κρεμμυδιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ψητές ντομάτες και γιαούρτι με πάπρικα.

Πηγή: arttable

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο