Σαγανάκι κοτόπουλο με φέτα

Σαγανάκι κοτόπουλο με φέτα

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
  • 3-4 τριμμένες ώριμες ντομάτες (ή ανάλογη ποσότητα κονκασέ /ντομάτες στον τρίφτη κλπ – περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 1 κουτ τ. γλ πελτέ (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες, αλλιώς προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο
  • ½ κουτ. τ. γλ ρίγανη
  • 1 κουτ. τα γλ κοφτό καστανή ζάχαρη
  • 1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά (ή πιπεριά κέρατο) σε λουριδίτσες
  • 150 γραμ φέτα πικάντικη τριμμένη.
  • Λίγα φύλλα βασιλικού
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και περνάμε τα φιλέτα, που τα έχουμε ήδη αλατοπιπερώσει,να θωρακιστούν για 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε ζεστά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες και το πελτέ. Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη, τη ζάχαρη  και τα σοταρισμένα φιλέτα.

Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και λίγο μπούκοβο (ανάλογα το πόσο καυτερό το θέλουμε), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά. Ρίχνουμε και τη φέτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τα φύλλα  βασιλικού, αφήνουμε 1 λεπτό και είμαστε έτοιμοι.

Πηγή: mediterranean-cook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο