Μανιτάρια τηγανιά

Μανιτάρια τηγανιά

Πολύ εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο μεζεδάκι,με το σκόρδο να αρωματίζει όμορφα και τον μαϊντανό να δίνει φρεσκάδα. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι μυρωδικό και μπαχαρικό τραβάει η όρεξή σας.

Υλικά

  • 600 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φετούλες. 

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο