Λαχταριστό ζεστό σάντουιτς με ντομάτα, μοτσαρέλα & μανιτάρια

Λαχταριστό ζεστό σάντουιτς με ντομάτα, μοτσαρέλα & μανιτάρια

Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ με ιταλικό άρωμα. Ιδανικό για εσάς που δεν τρώτε κρέας ή θέλετε να κάνετε μία μικρή αποχή. Συνήθως το τρώγεται το απόγευμα σαν σνακ ή το μεσημέρι όταν θέλεις κάτι ελαφρύ. Δοκιμάστε το… Ζεστό σάντουιτς με ντομάτα, μοτσαρέλα και μανιτάρια.

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 γαλλικό ψωμί μπαγκέτα (300γρ.), κομμένο κατά μήκος
  • 1 1/2 φλιτζάνι (170γρ.) τριμμένο άπαχο τυρί μοτσαρέλα
  • 3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κύβο μυρωδικών, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Τοποθετούμε τις δύο φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με 3/4 φλιτζανιού τυρί. Απλώνουμε από πάνω ½ φλιτζάνι βασιλικό(ή όσο θες), το μείγμα των μανιταριών, τις ντομάτες και το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό. Κόβουμε κάθε φέτα μπαγκέτας σε τρεις μικρότερες φέτες.

Πηγή: .marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο