Υλικά

  • 10 μέτριες πατάτες με τη φλούδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σπόρους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  •  Αλάτι
  •  Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες ολόκληρες 1 ώρα σε χλιαρό νερό. Παίρνουμε ένα καθαρό σφουγγάρι και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε να ασπρίσει η φλούδα τους.

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό ολόκληρες περίπου 10′ λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύο νερό και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (κυδωνάτες). 

Τις απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ταψάκι και τις αλατίζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την πάπρικα, το πιπέρι, το θυμάρι και την ρίγανη. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο!