Μεσογειακή θαλασσινή τηγανιά

Μεσογειακή θαλασσινή τηγανιά

Υλικά

  • 2 μέτριες καραβίδες
  • 2 μέτριες γαρίδες
  • 6 καθαρισμένα μύδια
  • 6 καθαρισμένα χτένια
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού κρασί
  • 1 μικρό κρεμμυδί ψιλοκομμένο
  • 1 καλή χούφτα κυβάκια διάφορες πιπεριές
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο μέτρια κομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε λίγο τις πιπεριές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις αρωματιστεί το λάδι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες, καρυκεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια και τα χτένια την τελευταία στιγμή για ένα, ενάμιση λεπτό, όχι παραπάνω γιατί σφίγγουν. Σερβίρουμε αμέσως.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο