Ρολάκια της ευκολίας με αυγά, μπέικον και τυρί κρέμα

Ρολάκια της ευκολίας με αυγά, μπέικον και τυρί κρέμα

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αυγά + 2 κουταλιές γάλα, χτυπημένα με το σύρμα
  • 100 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 50 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το μπέικον για 1'-2’. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3'-4' ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει σχετικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στον πάγκο εργασίας μας και το κόβουμε σε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με τυρί κρέμα και από πάνω μοιράζουμε τα μισιψημένα αυγά. Τέλος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο.

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι φύλλου σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε τα ρολάκια στη μεσαία θέση του φούρνου για 25’.

Πηγή: theonewithallthetastes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο