Γρήγορο πιλάφι Μιλανέζα Υλικά

2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
5 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.γλ. στίγματα κρόκου Κοζάνης
1/2 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα να πάρει βράση. Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι να φύγει το άμυλο μέχρι το νερό που τρέχει να βγαίνει διάφανο. Στη συνέχεια, στύβουμε πάνω στο ρύζι το λεμόνι. Αφού πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
 
2. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια ρυζιού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι να αφρίσει και το ρίχνουμε πάνω στο σπυρωτό πιλάφι. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
 
3. Το σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.


Πηγή: argiro.gr