Υλικά 

  • 1 μεγάλο παξιμάδι (κατά προτίμηση από κριθάρι)
  • 1 κουταλιά της σούπας κοπανιστή (αλλά αν σας αρέσει βάλτε παραπάνω)
  • 1 μεγάλη καλογινομένη  ντομάτα
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (ή και λίγο παραπάνω)
  • ελιές και κάπαρη προαιρετικά

Εκτέλεση 

Βρέχουμε το παξιμάδι με κρύο νερό, το αφήνουμε να στραγγίσει και το αλείφουμε με την κοπανιστή.

Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια και την βάζουμε πάνω από την κοπανιστή.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλατάκι, τις ελιές και την κάπαρη.