Τηγανόψωμο, μαζί με το μεσημεριανό ή σαν κολατσιό!

Τηγανόψωμο, μαζί με το μεσημεριανό ή σαν κολατσιό!

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Σερβίρετε με το μεσημεριανό σας ή και για κολατσιό με τυράκι και αλλαντικά.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, κάντε μια γούβα στη μέση και ρίχνετε το νεράκι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια βάζετε στο μπολ με το μείγμα από το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά.

Κατόπιν προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή. Σκεπάζετε με μία πετσέτα ή με διαφάνεια αλειμμένη με λίγο λάδι και αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβουμε 8-10 κομματάκια και ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια. Αν θέλετε στο μείγμα προσθέτετε τριμμένο τυρί ή σπασμένη φέτα

Τηγανίζετε σε καυτό λαδί μέχρι να ροδίσουν και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο